TUITJENHORN - In de bibliotheek van Tuitjenhorn is tot 5 juli het werk te bewonderen van maar liefst drie lokale kunstenaars. De exposities bestaan uit het werk van goudsmid Kitty de Graaf, fotograaf Piet Wit en schilderes Petra Kant.


Kitty de Graaf
Kitty de Graaf ontwerpt sieraden en geeft daarnaast workshops. De Graaf doorliep ruim twintig jaar een leerzame carrière bij verschillende juweliers. Eind 2014 deed zich de mogelijkheid voor om in Schagen een eigen atelier te beginnen. Per januari 2015 is ze gestart in samenwerking met Henk Houkes, de bekende klokkenmaker en restaurator uit Schagen. Sinds 2016 is ze lid van de Nederlands Gilde van Goudsmeden.

Piet Wit
Fotograaf Piet Wit maakt met name foto’s van bruiloften en de natuur. Hij meer dan vijf jaar stage gelopen in de professionele portret-, natuur- en macrofotografie. Daarnaast is Wit als fotograaf actief op de Westfriese markt in het centrum van Schagen. De expositie is een greep uit zijn lange fotografiecarrière, met onder andere foto’s uit de serie “De Westfriese markt in Schagen”. Zijn foto’s van de Westfriese markt verschenen eerder in het blad Kroniek.

Petra Kant
Petra Kant is een kunstenares in hart en ziel en wordt mede geïnspireerd door de sfeer van de Westfriese markt. Met een camera maakt ze foto’s van de Westfriesemarkt als inspiratie voor haar schilderijen. Ze werkt met soft pastelkrijt op grof papier en met acrylverf op doek. Eerdere portretteerde zij bekende mensen als Joop Schilder en Marja Hogenes.

De exposities zijn gratis te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.