SCHAGEN - Kinepolis Group mocht gisteren uit handen van Zijne Majesteit de Koning van België de award ‘Onderneming van het Jaar 2019’ voor Vlaanderen ontvangen. De 25ste editie van het prestigieuze evenement, georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, ging door in Auditorium 2000 op de Heizel in Brussel en kreeg vanwege deze jubileumeditie een extra feestelijke toets.


EY startte in 1995 met de ‘Onderneming van het Jaar®’-award met de ambitie om de mooie prestaties van Belgische bedrijven in de kijker te zetten. De award en bijhorende prijsuitreiking zijn een vaste jaarlijkse afspraak geworden waarop de top van het Belgische bedrijfsleven present tekent. Naast Kinepolis waren ook Actief Interim, Aertssen en Torfs genomineerd. De jury koos voor Kinepolis als winnaar omwille van de indrukwekkende groei en financiële resultaten van het bedrijf, haar ondernemerschap en internationale ontwikkeling, innovatiecultuur en deugdelijk bestuur.


Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group : “Dit is een fantastische erkenning voor de intussen bijna 5000 medewerkers van Kinepolis, in onze 109 bioscopen verspreid over Europa, Canada en de VS. Ik zie elke dag trotse mensen, die gepassioneerd met hun job bezig zijn en tot het uiterste gaan. Deze erkenning doet deugd en zal ons zeker extra motiveren om onze grenzen te blijven verleggen, te blijven ondernemen en innoveren om onze klanten telkens opnieuw de ultieme filmbeleving te bieden.”