TUITJENHORN - Het is weer bijna Kinderboekenweek! Van 5 t/m 16 oktober kun je van alles ontdekken over de natuur. Het thema van dit jaar is namelijk ‘Gi-Ga-Groen!’. In de bibliotheek vieren we de hele week feest met de leukste gi-ga-groene kinderboeken en doe-middagen. In Bibliotheek Tuitjenhorn wordt er op 5 oktober voorgelezen en kunnen kinderen zichzelf in een heus prentenboek plaatsen!


Green Screen
Tijdens de eerste dag van de Kinderboekenweek op 5 oktober kunnen de kinderen in Bibliotheek Tuitjenhorn zichzelf met behulp van een green screen en een speciale app in een prentenboek over de natuur plaatsen. In de woestijn of de jungle, op het strand of in de duinen, noem maar op! Kinderen kunnen deze foto vervolgens naar hun e-mailadres versturen. Na afloop wordt er, onder het genot van iets lekkers, nog gezellig voorgelezen. De middag begint om 15:00 uur. De activiteit is gratis, maar wel graag even aanmelden. Ook kan er in de bibliotheken tijdens openingsuren een Stickerspeurtocht met Wonderlijke Natuur Weetjes gedaan worden. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van de bibliotheek (www. kopgroepbibliotheken.nl).

Gi-Ga-Groen
Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Gi-Ga-Groen’. Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks 'De waanzinnige boomhut', maken het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen.

Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl