'T ZAND - ‘Een kijkje achter de schermen’, ‘Een graantje meepikken’ of ‘De pijp uitgaan’. Wist je dat deze – en andere – spreekwoorden afkomstig zijn van werkzaamheden in een eendenkooi? Op zaterdag 18 mei van 13.30 tot 15.00 uur kun je mee met een excursie in de ruim 400 jaar oude eendenkooi van ’t Zand.

Een eendenkooi is een echt Hollandse vangconstructie waar vroeger wilde eenden voor het vlees werden gevangen. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig van deze cultuurhistorische plaatsen over. Eendenkooi ’t Zand is behouden gebleven en door Landschap Noord-Holland helemaal in oude staat hersteld. Nog steeds worden hier eenden gevangen, maar tegenwoordig krijgen de eenden een ring en daarna hun vrijheid terug.

Ben je benieuwd hoe de kooiker toen en nu zijn eenden vangt? Kom dan zelf een kijkje achter de schermen nemen op deze plek vol verhalen.

Zin om mee te gaan? Meld je aan op www.gaatumee.nl Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook. Deze excursie is ook erg leuk voor kinderen.

Wanneer: zaterdag 18 mei 2019 van 13:30 tot 15:00 uur.
Waar: Bezoekerscentrum eendenkooi 't Zand, Korte Bosweg 47a, 1756 CA ’t Zand.