CALLANTSOOG - Jongerencentrum Hyksos herkent zich niet in de klachten die meerdere mensen vorig jaar hebben geuit vanwege het oud en nieuwfeest dat werd gevierd aan de Jewelweg in Callantsoog. "Eén klager zit ons al jaren dwars, dat weten we. Maar het is ons nooit gemeld dat er meerdere klachten bij de gemeente zijn binnengekomen."

Net als vorig jaar wilde Hyksos een oud en nieuwfeest houden aan de Jewelweg. Alleen de vergunning is nu geweigerd. Hier zijn volgens de gemeente twee redenen voor. Allereerst zijn er al genoeg horecazaken open met oud en nieuw, daarnaast zouden in 2018 veel klachten zijn binnen gekomen over geluidsoverlast en het negeren van sluitingstijden.

Maar daar is Hyksos is het niet mee eens. "Wij zijn zeer verbaasd. Vorig jaar was met oud op nieuw alles tot in de puntjes geregeld. Met inzet van twee gecertificeerde deurbeveiligers is iedereen binnengebleven en heeft niemand zich op straat begeven."

Het jongerencentrum vindt dat alles volgens de regels is gegaan. "Wij zijn om 3.45 uur gestopt met de muziek en voor 4 uur 's nachts was de Hyksos leeg. Wij kregen om 4.05 uur nog bezoek van de politie en daarvan hoorden we dat die zeer tevreden waren over de gang van zaken en het handelen van de Hyksosmedewerkers. Onze deurbeveiligers hebben meerdere malen om het gebouw heen gelopen om de rust op straat te bewaren."

Verknald
Ook de dagen erna hoorde Hyksos geen klachten. "Het bestuur heeft nog een telefoontje gepleegd naar het gemeentehuis om te horen of er nog klachten waren binnengekomen, men vertelde dat er slechts één klacht was binnengekomen." Dat is volgens het centrum een notoire klager. "De beller over deze klacht zit de Hyksos al jaren dwars en heeft het voor elkaar gekregen dat dit mooie feest voor iedereen nu is verknald."

Maar dat er meerdere klachten zouden zijn, daarvan wist Hyksos naar eigen zeggen niets van. "Wij weten daar tot op de dag van vandaag niks vanaf en zijn er ook niet door een schrijven van op de hoogte gebracht.

Iedereen die binnen was, vond het ontzettend gezellig en hoopte dat dit elk jaar zou kunnen plaatsvinden. Als wij tijdens oud op nieuw op wat voor manier ergens fout hadden gezeten, dan hadden wij hier zeker aan gewerkt naderhand."

Het jongerencentrum zegt hierover in gesprek te gaan met de gemeente.