NOORDKOP - Bezoekers en leden zijn heel tevreden over de bibliotheek! Veel leden van KopGroep Bibliotheken zouden de bibliotheek aanraden aan bijvoorbeeld familie of vrienden. Dit blijkt uit een grootschalig ledenonderzoek. Deze zogeheten NPS-score ligt met 57 wel veertien punten hoger dan het gemiddelde van alle andere deelnemende bibliotheekorganisaties.

Ieder jaar laat KopGroep Bibliotheken onderzoek uitvoeren onder zowel leden als bezoekers. Op deze manier hoopt de bibliotheekorganisatie haar dienstverlening te optimaliseren. De resultaten van zowel het ledenonderzoek als het bezoekersonderzoek laten dit jaar een opwaartse trend zien. Leden waarderen de bibliotheek met een nog hogere score dan in 2021. Verreweg de meeste leden geven de bibliotheek gemiddeld een 8. ‘Mijn mening is dat de bibliotheek voor iedereen, groot en klein, een aanwinst in je leven is,’ aldus een deelnemer van het onderzoek.

Meer dan boeken
Om gebruik te kunnen maken van de bibliotheek hoef je geen lid te zijn. Iedereen is welkom om een krantje te komen lezen of te studeren. Bezoekers waarderen vooral de gezellige plek, de fijne sfeer, het diensten- en activiteitenaanbod en de vriendelijke, behulpzame medewerkers. Ze bezoeken de bibliotheek om boeken te lenen, even rustig te zitten of om er ter plekke iets te lezen. Ook komen zij geregeld om er even een praatje te maken en onder de mensen te zijn.

Dat mensen tevreden zijn over de bibliotheek blijkt niet alleen uit de onderzoeken. In december kreeg het personeel van School 7 bijvoorbeeld een grote zak oliebollen van een vaste bezoeker!

Gratis lid tot 18 jaar
Veel diensten van de bibliotheek zijn gratis. Alleen als je iets mee naar huis wilt nemen moet je betalen. Volwassenen lenen al materialen vanaf 1 euro per week. Jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl

Het ledenonderzoek is in het najaar van 2022 uitgevoerd door onderzoekbureau MWM2 in opdracht van organisatie Probiblio.