SCHAGEN/JULIANADORP – Betere prestaties. Minder incidenten. Minder afhakers. En meer plezier voor de trainers en coaches. Daarover gaat de theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ die Team Sportservice twee keer aanbiedt. De eerste keer is donderdag 14 april in Schagen, de tweede keer vrijdag 22 april in Julianadorp. De voorstelling gaat over een positief sportklimaat voor alle sportclubs.

“In zo’n klimaat kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen - en verbeteren dus de prestaties - en haken zij minder snel af. Maar er komen ook minder incidenten voor en voor trainers en coaches is het bovendien leuker om actief te blijven of te worden”, licht Lydia van Noord van Team Sportservice het nut toe.

Humor over begeleiden van jeugd


“De voorstelling geeft daarvoor een krachtige aanzet. Maar iedereen die komt kijken krijgt ook gewoon een leuke voorstelling te zien. Het is een humoristisch theaterstuk over effectief begeleiden van jeugdige sporters. Interessant voor trainers en coaches, maar ook andere bestuurs- en commissieleden of geïnteresseerden zijn welkom.”

Zijn eigen zoon

In de voorstelling zien we een coach die een positievere aanpak probeert bij de jeugdige sporters die hij onder zijn hoede heeft, waaronder zijn eigen zoon. Want dat zou goed werken, heeft hij gehoord. Maar in de praktijk blijkt dat nog niet zo makkelijk te zijn.

Twintig High5-spellen verloot

De theatervoorstelling is van stichting Positief Coachen en wordt omarmd door NOC*NSF. Tijdens de voorstelling krijgen de eerste twintig clubs die zich aanmelden een High5-spel. Een spel waarmee trainers op eenvoudige wijze afspraken kunnen maken met het team. Aan de hand van spelkaarten met een stelling, rollenspel of quiz. Team Sportservice won in 2019 de Nationale Sportinnovatorprijs met dit spel.

Gratis dankzij Sportakkoord

De uitvoering begint om 19.30 uur. Op donderdag 14 april is dat in de kantine van The Rangers aan de Leng 20 in Schagen. Een week later op vrijdag 22 april in MFC ’t Dorpshuis, Middelzand 3504, Julianadorp. De inloop is vanaf 19.15 uur, de voorstelling zelf duurt tot 20.45 uur en kent geen pauze. De toegang is normaal 15 euro, maar dankzij subsidie uit het Sportakkoord dit keer gratis te bezoeken. Van tevoren aanmelden is verplicht en kan via https://positiefcoachen.nl/voorstellingen/schagen/ en www.positiefcoachen.nl/voorstellingen/den-helder. Daar is ook meer informatie te vinden, zoals de trailer: https://vimeo.com/293345513

Meer weten? Neem voor Schagen contact op met Bregje Sinnema bsinnema@teamsportservice.nl en voor Den Helder met Lydia van Noord: lvannoord@teamsportservice.nl.