SCHAGEN - Op woensdag 31 mei ontvingen Annemieke Eveleens en Germa Jongejan, coördinators van Hospice Schagen, een cheque van €4.024. De cheque werd uitgereikt door Leo Rijnja, uitvaartondernemer bij Monuta Rijnja en ambassadeur van Monuta Helpt. De cheque komt ten goede aan de realisatie van de stiltekamer in het nieuwe hospice.

Een gloednieuw hospice

De overhandiging van de cheque vond plaats op de Johan Vermeerstraat, waar druk gebouwd wordt aan het nieuwe hospice. Het hospice is nu nog gevestigd in zorgcentrum ‘De Bron’. Hier wordt ondersteuning geboden aan mensen in hun laatste levensfase, wanneer genezing niet meer mogelijk is.

De missie van de hulpverleners: deskundige zorg verlenen in een sfeer van rust, warmte en privacy. De cheque zal gebruikt worden voor de inrichting van de stiltekamer. Dit moet

een plek worden waar bewoners stil samen kunnen zijn met hun dierbaren.

Monuta Helpt

Voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Dit is de visie van Monuta Helpt, en deze sluit naadloos aan bij het doel van het hospice. Leo Rijnja werkt als uitvaartondernemer samen met het hospice. ‘Wanneer je het hospice binnenloopt krijg je gelijk een warm gevoel, het voelt als een warm bad’. Ook de nabestaanden waar hij contact mee heeft na een overlijden ervaren dit vaak zo. Leo Rijnja hoopt dat het bedrag kan bijdragen aan deze prettige sfeer. Ook Annemieke Eveleens heeft deze wens: ‘Hoewel het gebouw groter is dan onze locatie nu, zullen we er alles aan doen om ook hier het ‘thuis-gevoel’ te creëren.’

Op 15 juli vindt de officiële opening van het hospice plaats en kort daarna zal de verhuizing van zorgcentrum ‘De Bron’ naar de nieuwe locatie plaatsvinden.