'T ZAND - Op zondag 27 maart om 14.00 uur ben je welkom in eendenkooi 't Zand. Landschap Noord-Holland heeft deze cultuurhistorische eendenkooi helemaal in oude staat teruggebracht.


Neem letterlijk 'een kijkje achter de schermen' van de ruim 400 jaar oude eendenkooi en leer alles over eenden vangen door de eeuwen heen. Wist je dat 'een graantje meepikken' of 'de pijp uitgaan', spreekwoorden zijn afkomstig uit de werkzaamheden in een eendenkooi?

Kom ook en ontmoet de kooiker en hoor over zijn passie voor eenden. Hij laat zien hoe je met een vernuftig stel vangpijpen en de hulp van een slim kooikershondje de eenden kunt vangen. De vogels worden geringd voor wetenschappelijk onderzoek.

Na een korte wandeling tussen de rietschermen loop je door naar de kooiplas, zodat de eenden niet schrikken. Vanachter het kijkscherm kun je het natuurlijke gedrag van de eenden in stilte bekijken. In de kooiplas zijn staleenden die weer andere eenden aantrekken. Daar zitten soms heel bijzondere soorten tussen. Rondom de kooiplas liggen vier vangpijpen.

Tijdens dit bezoek maak je ook een wandeling door het prachtige natuurgebied waar de eendenkooi in ligt.

Zin om mee te gaan, meld je dan nu aan.

Wanneer: zondag 27 maart 2022 van 14.00 tot 15.30 uur

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Eendenkooi 't Zand, Korte Bosweg 47a, 't Zand

Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 , kinderen van beschermers € 2,00.

Reserveren: www.gaatumee.nl