SCHAGERBRUG – Nieuwe oude filmbeelden uit de tijd van ‘het kleine Schagen’. Ze zijn zondag 10 november (13 en 15 uur) te zien in het Zijper Museum.

Het museum aan de Schagerweg heeft via Hans Ratelband oude filmmateriaal gekregen van Cees Boontjes, onder meer bekend als een voetballer met veel meer dan alleen regionale bekendheid. Ratelband heeft dit fraais aangevuld met muziek en mooi fotomateriaal uit de Niestadt-beeldbank.

Wat staat er op het menu? Er zijn beelden te zien van de Haler Waterfeesten, in het verleden hét feest rond de Schager kermis. En van de steprace van Schagen naar Volendam, ooit een weddenschap ontstaan aan de toog van Piet Pann.

Wat was en niet meer terugkomt, is ook in beeld gevangen. Zoals de afbraak van café De Beurs aan de Markt, nu de plek waar Stiel is gevestigd. En de afbraak van de Nieuwstraat-oude-stijl.

Er is zondag royaal ruimte voor hét kunststukje van toen in het kleine Schagen, de bouw van de Spartahal onder de bezielende leiding van Gert Boontjes, de vader van Cees.

Bij de vaststelling van de entreeprijzen waren ze in Schagerbrug al in sintmaartenstemming: vier euro inclusief een bezoek aan het museum. Reserveren: info@zijpermuseum.nl