CALLANTSOOG - Het Zwanenwater wordt al meer dan 45 jaar beheerd en beschermd door Natuurmonumenten. De geschiedenis van het gebied gaat echter honderden jaren terug. Ontdek de markante verhalen van het Zwanenwater tijdens de excursie op zondag 19 juni!

Tijdens een prachtige wandeling door de natuur van het Zwanenwater vertelt de vrijwillige boswachter over de rijke historie. Bijvoorbeeld over het ontstaan van het Zwanenwater, de eigenaren door de jaren heen, de jachtpartijen die plaatsvonden en het Zwanenwater tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dankzij steun van Natuurmonumenten-leden aan de actie 'Behoud Zwanenwater nu en later...' in 1972 heeft Natuurmonumenten het gebied aan kunnen kopen. Wat doet Natuurmonumenten om het Zwanenwater te beschermen en behouden voor de toekomst? Ontdek alles tijdens deze bijzondere excursie. De excursie start om 13:30 uur en duurt ongeveer 3 uur.

Aanmelden is verplicht en kan via de website van Natuurmonumenten:
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/zwanenwater/agenda/fotowandeling-door-het-zwanenwater#2022-05-28T09:30

Het Zwanenwater van verleden tot heden
Zondag 19 juni, 13:30 uur – 16:30 uur
Ga op pad met de vrijwillige boswachter om alles te weten te komen over dit prachtige landschap, de geschiedenis en de planten en dieren van het unieke duinmerengebied. Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl