SCHAGEN - Afgelopen dagen ontvingen mantelzorgers een hart onder de riem. Een bericht, een video of een rijm van wethouders, medewerkers van het Mantelzorgcentrum en van mantelzorgers zelf. De actie van het bestuurlijk apparaat werd goed ontvangen door mantelzorgers. Zij voelen zich gesterkt in de wetenschap dat zij er niet alleen voor staan. Een memorabel moment was het dagbericht van gisteren, dinsdag 14 april, waarin de burgemeester van Alkmaar, en tevens voorzitter van de Veiligheidsregio, alle mantelzorgers in Noord-Holland Noord een hart onder de riem stak. Die film is hier bekijken.

Mantelzorgers die ook een hart onder de riem willen ontvangen, kunnen zich aanmelden via www.mantelzorgcentrum.nl/aanmelden. De dagberichten kunnen mantelzorgers op de website van het Mantelzorgcentrum nog een keer terugkijken.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.