ZIJDEWIND - Zelden heeft de intocht van Sinterklaas zoveel belangstellenden op de been gebracht als op deze zon overgoten zondag. Rond 12 uur stond de kade en het plein bij Droog al vol met uitbundige kinderen, hun ouders en opa's en oma’s.

Zonder oponthoud of calamiteiten stapte Sint en zijn Pieten aan wal waar ze werden ontvangen door de organisatie die alles ook deze keer zo als altijd tot in de puntjes hadden geregeld. Het paard van de Sint was deze keer geen witte schimmel maar een mooi bruin paard, die de Sint en zijn gevolg over de Havenstraat via de Rijdersstraat naar het Dorshuis aan de in ‘t Veld brachten.

Voor de kleinste kinderen werd ook nu de Paardentram 'De Koperen Stijgbeugel' weer ingezet waar achter de hele meute belangstellenden het Dorpshuis in ’t Veld opzochten.
Daar zorgde de plaatselijk fanfare voor een bijzonder warm en muzikaal onthaal.

De grote gymzaal was tot de laatste plaats bezet en de kinderen uit deze dorpen beleefden een geweldige middag. Dorps-Hero Paul Vlaar zorgde weer voor de passende Sinterklaas liederen waar niet alleen de kinderen maar ook hun ouders en begeleiders af en toe volledig uit hun dak gingen.
Het zal dan ook niemand verbazen dat Sinterklaas met al zijn Pieten, maar ook vooral de organisatie van dit geweldige gebeuren enorm genoten hebben en alweer uitkijken naar het ontvangst in 2020.