ALKMAAR - GGZ Noord-Holland-Noord biedt via haar website twintig gratis zelfhulpmodules aan die mensen kunnen ondersteunen in moeilijke tijden tijdens de coronacrisis. De modules bestaan uit uitleg en opdrachten die helpend kunnen zijn bij bijvoorbeeld eenzaamheid en verwarring tijdens de coronacrisis. Er zijn ook modules voor ondersteuning bij slaapgebrek, piekeren, thuiswerken en somberheid. Mensen kunnen de modules zelfstandig doorlopen via https://www.ggz-nhn.nl/zelfhulp

Juist in deze tijd is het belangrijk dat mensen goed voor zichzelf zorgen. Iedereen heeft wisselende gedachten en gevoelens bij het coronavirus. Dat is niet gek, we zitten in een vreemde situatie. Met hulp van de modules worden deze gevoelens in kaart gebracht en tips gegeven hoe je ermee om kunt gaan. Naast modules speciaal gericht op corona zijn er ook meer algemene programma’s.

GGZ Noord-Holland-Noord biedt deze online zelfhulpmodules al enkele jaren aan. Sinds de coronacrisis is het aanbod uitgebreid met programma’s die speciaal voor deze nieuwe situatie ontwikkeld zijn. Hieronder staan alle modules:

· Eenzaamheid tijdens de Coronacrisis
· Mentaal sterk tijdens de Coronacrisis
· Thuiswerken tijdens Corona
· Blijf thuis, blijf fit
· Wat betekent het Coronavirus voor mij?
· Dankbaarheid tijdens de Coronacrisis
· Gezond eten
· Gezonder leven
· Meer bewegen
· Beter slapen
· Betrokken omgeving
· Blij alcoholvrij
· Fluitend naar je werk
· Problemen in kaart, route naar herstel
· Minder piekeren
· Mindfulness
· Oefenen met ontspannen
· Pak je somberheid aan
· Zelfbeeld
· Dankbaarheid