DEN HELDER - Hoe vind je de juiste baan? KopGroep Bibliotheken organiseert samen met Verhelder Talent een serie van zes gratis online workshops voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan en daar wel wat tips bij kan gebruiken. Tijdens deze workshops leren de deelnemers succesvol te solliciteren naar een gepaste baan. De eerste workshop is te volgen op donderdag 28 oktober om 09.30.

Solliciteren in tijden van Corona
Tijdens de online workshops komen alle aspecten van het solliciteren aan bod. De eerste workshop gaat onder andere over de allereerste stap in de zoektocht naar een baan: het vinden van de juiste vacature. Tegenwoordig staan de meeste vacatures online. Om daar wegwijs in te worden kan al een hele uitdaging zijn. En hoe kom je er vervolgens achter welke baan het best bij je past? Daarnaast wordt er stil gestaan bij de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt ten gevolge van het coronavirus.

Verhelder Talent

Joyce van der Poel en Veronique Wanst van Verhelder Talent zijn actief op het gebied van loopbanen, solliciteren en het maken van een carrièreswitch. Beiden hebben zij jarenlang gewerkt in de commerciële arbeidsbemiddeling, waar het vinden van ‘de juiste match’ hun dagelijks werk was. Tijdens de workshops delen zij hun kennis en tips uit de praktijk.

Hoe werkt het?
Deelname is gratis. Aanmelden voor de workshops kan op www.kopgroepbibliotheken.nl. Deelnemers ontvangen een dag voor de workshop een e-mail met de link om de webinar te volgen. Als de workshop is afgelopen is er de gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Ook is het mogelijk om binnen een week de webinar terug te kijken. De deelnemers kunnen ervoor kiezen om alle workshops te volgen, of om alleen de workshops te volgen over het onderwerp waar zij meer over willen weten.