CALLANTSOOG - In de zomer bloeien er duizenden wilde bloemen en fladderen er heel veel vlinders rond in het Zwanenwater. Kom op zondag 9 juni, vrijdag 14 juni of zondag 16 juni genieten van de bijzondere duinnatuur van het Zwanenwater. Onder leiding van de boswachter struin je tweeënhalf uur door dit prachtige natuurgebied en kom je plekken ver van de paden, waar je als bezoeker anders niet mag komen.


Het Zwanenwater is bijzonder door de grote verschillen in leefomstandigheden op een relatief kleine oppervlakte. Er zijn duinen, heidegebieden, graslanden, moerassen, bosjes, poeltjes en duinmeren. Door de grote verschillen in leefomstandigheden komen er heel veel verschillende planten- en diersoorten voor; in juni vindt je er verschillende soorten wilde orchideeën en veel vlinders, zoals kleine vuurvlinder en groentje. Maar ook veel vogels, zoals blauwborst en baardman. Daarnaast ook veel libellen, zandhagedissen, rugstreeppadden. Kortom er is veel te zien en te ontdekken.

Meer zien, horen, te weten komen over planten en dieren die hier leven? Ga dan mee met een van de wandelexcursies. Tijdens deze excursie kom je met de boswachter op plekken waar je anders niet mag komen. Laat je verrassen door de uitgestrekte en gevarieerde natuur van het Zwanenwater!

Meer informatie en aanmelden (verplicht) via de website van Natuurmonumenten: www.nm.nl/agenda/zwanenwater.

Agendabericht Genieten van de vlinders en bloemen in het Zwanenwater9, 14 en 16 juni, 10:00 -12:30 uur

Wandel met de boswachter langs wilde bloemen en geniet van fladderende vlinders in het Zwanenwater. De boswachter van Natuurmonumenten neemt je mee buiten de gebaande paden naar de plekken waar niemand komt. Aanmelden is verplicht en kan via: www.nm.nl/agenda/zwanenwater