SINT MAARTENSVLOTBRUG - Wildrijk is een bijzonder stukje bos met kronkelige bomen en een stille duinrel. Een spannende plek om te wandelen, zeker in het schemerdonker! Zaterdagavond 14 oktober kun je met een gids van Landschap Noord-Holland het bos in voor een zoektocht naar verschillende soorten vleermuizen.

Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Het zijn de enige zoogdieren die vliegen. En als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op jacht te gaan. Je ziet ze razendsnel langs de boomtoppen door de lucht schieten op zoek naar insecten.
In Wildrijk komen verschillende soorten voor. Waar zitten vleermuizen en hoe kun je ze vinden in een donker wordend bos?

Ervaren gids met batdetector

Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids kun je ze toch te horen krijgen. Iedere soort maakt een eigen geluid en zo kom je te weten welke soorten hier rondvliegen. Met wat geluk krijg je ze ook nog te zien in het licht van de lamp van de gids. Ook voor kinderen een hele leuke natuurervaring.

Wildrijk is een klein, maar bijzonder bos. Het is een overblijfsel van de eens zo bosrijke landgoederen in de Zijperpolder, eigendom van rijke kooplieden uit Amsterdam. Veel bos is verdwenen, maar het Wildrijk is een van de laatst overgebleven bosjes. De vleermuis is een belangrijke bewoner van dit gebied.
Welke soorten zie je vanavond? Graag vooraf reserveren; ter plekke aansluiten is helaas niet mogelijk.

Wanneer: zaterdag 14 oktober 2023 van 19:00 tot 21:00 uur

Vertrekpunt: Ingang Wildrijk: tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg - Sint Maartensvlotbrug

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl