'T ZAND - Ga vrijdagavond 5 augustus met gidsen van Landschap Noord-Holland aan de wandel door de Eendenkooi van 't Zand. Eendenkooi 't Zand is een geheimzinnig plekje met veel groen eromheen, waar je normaal niet binnen komt. Deze avond wel, je bent, na een kort inleidend filmpje welkom voor een spannende wandeling door het bos.

We gaan ook op zoek naar vleermuizen. Vleermuizen zijn wonderlijke dieren. Het zijn de enige zoogdieren die vliegen. En als de andere dieren gaan slapen komen ze tevoorschijn om op jacht te gaan.

Je ziet ze razendsnel langs de bomen door de lucht schieten op zoek naar insecten. In de eendenkooi komen verschillende soorten voor. Spannend, maar met een ervaren gids

Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids kun je ze toch te horen krijgen. Iedere soort maakt een eigen geluid en zo kom je te weten welke soorten hier rondvliegen.


Met wat geluk krijg je ze ook nog te zien in het licht van de lamp van de gids. Voor kinderen een spannende nachtwandeling in het donkere kooibos. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: Vrijdagavond 5 augustus van 21:30 tot 23:00 uur
Waar: Eendenkooi 't Zand - Korte Bosweg 47A - 1756 CA 't Zand
Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl