UTRECHT - Stichting De Noordzee bestaat dit jaar 40 jaar en organiseert daarom een fotowedstrijd. Een geweldige manier om onze liefde voor de Noordzee met elkaar te delen. Al honderden mensen deelden hun eigen mooiste strandfoto. Wellicht is dit interessant om te delen met jullie lezers. Zie ook: https://www.noordzee.nl/wedstrijd-jouw-allermooiste-strandfoto/

Fotowedstrijd ‘Ik hou van de Noordzee, omdat...’
Stichting De Noordzee bestaat dit jaar 40 jaar! En al die tijd heeft de stichting zich volop ingezet voor een schone en gezonde Noordzee. We grijpen onze verjaardag aan om samen de schoonheid van de Noordzee te vieren. Daarom vragen we jullie om naast de foto, ook wat te vertellen over jullie liefde voor de zee.

De zon die in zee zakt, de blik van een brutale meeuw of een spelend kind met warrig haar. Er worden op het strand talloze prachtige foto’s gemaakt. Doe mee aan onze fotowedstrijd met jouw mooiste Noordzeestrandfoto en win ter ere van onze veertigste verjaardag een workshop op het strand.

Hoe werkt het?
- Stuur jouw Noordzeefoto uiterlijk in op zondag 15 november.

- Iedereen mag één keer meedoen.
- De juryleden worden nog bekendgemaakt.
- De állermooiste foto wint een workshop op het strand met een marien ecoloog en een strandafvalexpert.
- De vijf mooiste foto’s worden beloond met een boek over de Noordzee.
- De winnende foto’s worden met naamsvermelding gebruikt op onze website, sociale media en in onze nieuwsbrief bij de bekendmaking van de resultaten.
- De foto blijft verder in jouw eigendom.
- De winnaar wordt op maandag 30 november bekendgemaakt.

Workshop: Aangespoeld verpakkingsmateriaal? Nee, natuur!
De winnaar van deze wedstrijd gaat samen met de afval- en natuurexperts van Stichting De Noordzee op pad, om meer te leren over zowel de prachtige Noordzeenatuur als het afval op het strand. Zo leer je bijvoorbeeld de eikapsels van een wulk herkennen. We houden hierbij goed rekening met de richtlijnen omtrent het coronavirus.