SCHAGEN - Zondagmiddag 21 november van 14.00 tot 17.00 uur vindt in Slot Schagen de fototentoonstelling ‘Vrijheid en Mensenrechten’ plaats, georganiseerd door Amnesty Schagen-Hollands Kroon.

Deze reizende fototentoonstelling is het resultaat van een gezamenlijk project van Amnesty Alkmaar, Amnesty Heerhugowaard-Koggenland, Amnesty Schagen-Hollands Kroon en Amnesty Zaanstreek. In de hele regio hebben mensen foto’s ingestuurd met het thema ‘Vrijheid en Mensenrechten’. Het resultaat is verrassend en prachtig! De meest aansprekende foto’s vormen deze tentoonstelling.

Paul Helsloot, manager Mensenrechten Amnesty Nederland, opent de tentoonstelling om 14.30 uur.

Deze middag is tevens de aftrap van de jaarlijkse schrijfactie Write for Rights. Mensen over de hele wereld schrijven brieven voor mensen die onterecht gevangen zitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Met succes! Mensen komen vrij, onrecht stopt. Op deze middag kunt u een Write for Rights schrijfpakket meenemen met voorbeeldbrieven en groetenkaarten.

Zanger, performer en gitarist Johan Kruizinga zorgt vanaf 15.30 met zijn warme, akoestische eigen geluid voor toepasselijke popsongs.

Er is alle tijd voor ontmoeting, een praatje en een drankje en u kunt terecht voor de aankoop van Amnesty kaarsen, kerstkaarten en servetten. Toegang is kosteloos.

Meer informatie?
Mail naar info@schagen.amnesty.nl of kijk op https://schagen.amnesty.nl/ en https://www.amnesty.nl/write-for-rights