TUITJENHORN - Het online fietsrouteplatform Fietsnetwerk.nl lanceert vier nieuwe fietsroutes in het kader van September Fietsmaand. Elke route sluit aan op een onderwerp van de nazomer. Op elk van deze fietsroutes wordt een gouden ticket verstopt. Eén van de fietsroutes is een fietsroute langs verkoopstalletjes in Noord-Holland. Deze wordt dinsdag 21 september onthuld.

In september kun je nog volop genieten van de nazomer. Het is dan ook niet gek dat deze maand wordt bestempeld als dé fietsmaand. Fietsnetwerk.nl is één van de grootste fietsroute-aanbieders van Nederland en faciliteert met hun platform vele fietsers in compleet verzorgde, thematische routes. Speciaal voor deze maand lanceert het bedrijf vier nieuwe nazomerroutes met een extraatje voor de fietsers: op elke route zit een 'Golden Ticket' verstopt.

Nazomeren in Noord-Holland
Eén van deze fietsroutes die wordt bekend gemaakt is de 'Stalletjesroute door Noord-Holland'. De oogst van gewassen en de verkoopstalletjes langs de boerderijen, kwekers en telers vormen het decor. De route leidt je onder andere door de dorpen Sint Maarten, Dirkshorn en Tuitjenhorn. Je blijft net achter de duinen ter hoogte van Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug.

Grote prijzen
Onderweg ligt op elke route een golden ticket verstopt. De prijzen mogen al bekend worden gemaakt: een wijnproeverij, een cadeaubon bij een restaurant, een wildexcursie met natuurspecialist André Donker (bekend van Tijd voor MAX), en een volledige fiets & vaarvakantie in Noord-Holland. Gedurende de actie worden via de communicatiekanalen van Fietsnetwerk.nl, zoals de nieuwsbrief en sociale media, hints verspreid van de verstopplekken.

De andere fietsroutes
De drie andere fietsroutes gaan door weer heel andere gebieden van Nederland. De eerste twee daarvan zijn afgelopen 14 en 17 september al bekendgemaakt en waren respectievelijk een fietsroute door het fruitgebied op de Betuwe en een fietsroute door wijndorp Groesbeek. Verder komt er nog een wildroute door de bossen van het Veluwse dorp Epe om stil te staan bij de bronsttijd van de edelherten die in de nazomer begint.

Lanceringsdatum

De fietsroutes zullen verdeeld over de tweede helft van september worden verspreid. De stalletjesroute door Noord-Holland wordt op dinsdag 21 september bekend gemaakt. Daarna volgt de laatste route op vrijdag 24 september. De tickets kunnen tot donderdag 30 september gevonden worden.

Voor iedereen beschikbaar
De fietsroutes zijn vanaf de lanceringsdata gratis beschikbaar op https://www.fietsnetwerk.nl/nazomeren en kunnen met routebegeleiding gefietst worden met de gratis Fietsnetwerk app.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Volg de social mediakanalen of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fietsnetwerk.nl.