SCHAGEN - Vandaag ging de Albert Heijn in het Makado Centrum in Schagen open. De flink verbouwde supermarkt is nu veel groter en heeft het nieuwste concept. De winkel biedt op meer dan 2.000 vierkante meter een uitgebreid assortiment aan verse producten zoals groente, fruit, brood, maaltijden, vleeswaren, kazen en borrelhapjes.

Ook is er een sushibar waar verse sushi ter plekke wordt bereid. Dankzij de zestien zelfscankassa's kunnen klanten voortaan nog sneller afrekenen. Bijschrift: Albert Heijn Schagen werd officieel geopend door de vorige supermarktmanager Kees Cats (links) en de huidige supermarktmanager Martijn Kruk.Bijschrift: Veel klanten waren nieuwsgierig en gingen meteen na de opening naar binnen.

De opening was een gezellig feest dat samen met klanten werd gevierd. "In het eerste uur na opening waren er wel zo'n 1.000 bezoekers", vertelt supermarktmanager Martijn Kruk. "Ze hadden ons gemist, dat kregen we vaak te horen. Onze winkel is lang dicht geweest."

Het ruime versplein met de sushibar trok veel belangstelling, maar ook de mooie bloemen- plantenafdeling, het aanbod to go en de pakketkluis kregen veel waardering.

Feest
Het Makado Centrum wordt momenteel nog gerenoveerd. Klanten van de Albert Heijn merken daar niets van. De winkel is goed bereikbaar. "Naar verwachting is de verbouwing eind volgend jaar achter de rug. Dan komt er vast een groot feest. Onze Albert Heijn doet daar uiteraard ook aan mee", aldus de supermarktmanager. Albert Heijn Makado Centrum is elke dag open van 8:00 tot 22:00 uur. Het parkeerdek en de toegang tot het Makado Centrum zijn vanaf nu ook open tot 22:00 uur.