SCHAGEN/TUITJENHORN - In de bibliotheken van Schagen en Tuitjenhorn zijn momenteel weer kunstwerken te bewonderen. De schilderijen, glazen schalen en keramieken werken zijn gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheken.

Schagen

In Schagen hangt het schilderwerk van cursisten van atelier Da’Lin aan de muur. Bij de lessen van atelier Da’Lin staan creativiteit en je vrij voelen in je ontwikkeling als schilder centraal. Zo vertelt elk schilderij een eigen en uniek verhaal. De kunstwerken van de 1ste groep schilders is momenteel te zien. Op 9 november vindt een wissel van de kunstwerken plaats en zal een 2e groep schilders hun werk tentoonstellen.

De vitrines zijn de komende weken gevuld met glazen schalen van Annemarie de Jong. Na diverse hobbels in haar leven begon Annemarie haar creativiteit te uiten door het creëren van glaswerk. Met haar glaswerk hoopt ze andere mensen te inspireren.
Beide exposities zijn te zien tot en met 6 december in bibliotheek Schagen.

Tuitjenhorn
In de bibliotheek Tuitjenhorn exposeert Mariek Anneveldt met haar keramiek. Als 7-jarig kind wist Mariek al wat ze later wilde worden: pottenbakster. Ze werkt momenteel op de pottenbakkerij van Scorlewald in Schoorl. Daarnaast geeft ze ook thuis cursussen.

Aan de panelen zijn kunstwerken van Ruth Zuidema te zien. Ruth vindt haar inspiratie in alledaagse dingen zoals architectuur en industrie, maar ook een droom kan haar inspireren. Haar schilderstijl is de afgelopen jaren ontwikkeld van zeer realistisch fijn schilderen tot het gebruik van een lossere toets. Zo schildert ze niet alleen volgens de methode van oude meesters, maar ook alla prima.

Beide exposities zijn tot en met 13 december te zien in bibliotheek Tuitjenhorn.
Kijk voor meer informatie over de exposities en de actuele openingstijden en adresgegevens op www.kopgroepbibliotheken.nl.