OUDESLUIS - Een tweetal kunstenaars exposeren in het weekend van 27 en 28 november 2021 in het Cultuurkerkje Oudesluis

Nelly Besseling en Ivonne Verhagen bewerken al vele jaren verschillende soorten steen: seleniet, serpentijn, albast en speksteen. Een weekend lang exposeren zij hun beelden van steen en brons.

Daarnaast heeft Nelly Besseling ook bronzen beelden in haar collectie.
Nelly was ooit op een expositie van beelden en raakte daardoor zo geïnspireerd, dat ze een steen heeft gekocht en daarmee aan de slag is gegaan. Ivonne is net als Nelly autodidact. Wél enkele workshops of korte cursussen gevolgd en daarna, door “te doen”, steeds vaardig worden in het bewerken van steen. Door kritisch te kijken, zorgvuldig te werken, mooie materialen te gebruiken zoals hardstenen sokkels proberen ze mooie beelden te maken, die een sieraad voor in de tuin of in huis kunnen zijn.
Over elkaar merken beide beeldhouwers op: ‘Door elkaars werk te bespreken, stimuleren we elkaar. We verwonderen ons samen over de “cadeautjes” die de stenen ons geven: een prachtige kleur, een mooie tekening of bepaalde vorm. Dat zijn geweldige stimulansen om ons uit te dagen’.
Nelly exposeerde bij Rondje Cultuur Huisduinen, Kunstparade Heiloo, Kunst-10-daagse in Bergen, Bezoek mijn Tuin en de Kunstroute in Workum.
Ivonne exposeerde in de Etalage in Schagen. Beiden hebben exposities gehouden tijdens de Tuinenroute Wieringen en tijdens de Bloemendagen in Anna Paulowna.
De beide vrouwen maken deel uit van de Kunstkring Anna Paulowna.

Meer info over hen:
nelly.beslissing@yahoo.com
ivonneverhagen@gmail.com
www.kunstkringannapaulowna.nl

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 27 en zondag 28 november 2021
Hoe laat: beide dagen van 11.00-16.00
Toegang: gratis


Coronamaatregelen
We zijn blij dat we u als publiek kunnen toelaten mits u de maatregelen van de overheid in acht neemt.

Bij exposities overdag heeft het publiek geen vaste plek.
Bij activiteiten na 18.00 uur is wél een vaste zitplaats nodig;


Corona toegangsbewijs
Volgens de richtlijnen van de overheid is het noodzakelijk dat u een corona toegangsbewijs kunt laten zien. U kunt gebruik maken van één van de volgende mogelijkheden:
1- bewijs van vaccinatie (schriftelijk of QR-code)
2- een bewijs van herstel
3- een testbewijs van maximaal 24 uur oud
Via de Corona Check-app kunt u het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toont u bij de ingang op uw telefoon of op papier met behulp van https://coronacheck.nl/nl/print

Wilt u zo vriendelijk zijn om bij aankomst uw Corona check app en uw identiteitsbewijs paraat te hebben. Zo kunnen we opstopping bij aanvang voorkomen. Een mondkapje is niet nodig, maar we verzoeken u om gepaste afstand tot elkaar te houden.

Begrip
Het Cultuurkerkje is een vrijwilligersorganisatie die zonder subsidie activiteiten ontplooid. De Corona maatregelen treffen wij om onze vrijwilligers en bezoekers te beschermen tegen een besmettelijk en in sommige gevallen dodelijk virus. We vragen begrip van u voor deze maatregelen die in overeenstemming zijn met de landelijke maatregelen die vanuit de overheid zijn opgelegd, en de aanwijzingen van de vrijwilligers te respecteren.