WARMENHUIZEN - De opslagruimte puilt inmiddels uit, na een gedwongen pauze van twee jaar. Maar de coronacrisis is onder controle, de maatschappij mag zo langzamerhand weer van het slot. Dus kan ook de brocante- en rommelmarkt van de Oude Ursulakerk weer worden gehouden. Dat gebeurt op zaterdag 2 april van tien tot vier uur in dit gebedshuis aan de Dorpsstraat 93 van Warmenhuizen.

Twee jaar niet kunnen verkopen had ook tot gevolg dat het aanbod behoorlijk is aangegroeid. Zowel in kwantiteit maar zeker ook in kwaliteit. Er zijn door menigeen prachtige spullen ingebracht, echt ook voor elk wat wils, die voor heel weinig geld worden verkocht op de markt. De grote uitbreiding van wat er allemaal te koop is betekent ook dat er geen nieuwe spullen meer hoeven, en ook kunnen, worden ingebracht.

Wel heeft de organisatie grote behoefte aan vrijwilligers. Dan gaat het zowel om liefhebbers die vanaf dinsdag 29 maart willen helpen met de inrichting of op zaterdag 2 april de verkoop willen ondersteunen. Helpen met opruimen in de week na 2 april wordt ook zeer op prijs gesteld. Wie beschikbaar is voor het hele pakket of slechts per dagdeel kan zich ook aanmelden bij Anja Kofman (0226-393337) of Wil de Vries (0226-391370). Wordt er niet opgenomen spreek dan gerust de voicemail in want er wordt altijd teruggebeld.

Sterke mannen die op de maandag voorafgaand aan de markt spullen uit de opslagruimte naar de kerk willen sjouwen kunnen zich ook wenden tot Wil de Vries.

De opbrengst van de markt gaat in zijn geheel naar het restauratiefonds van de Oude Ursulakerk.