SCHAGEN - “Zijn jullie blij met de komst van jullie nieuwe schoolgebouw?”, vraagt John Deckers, bestuurder van stichting Kopwerk, aan de 120 kinderen van Basisschool De Ark en kinderopvang ’t Hummeltje. “Jaaaa!”, roepen zij in koor. Vandaag gingen de eerste versierde palen symbolisch de grond in voor het nieuw te bouwen integraal kindcentrum (IKC) aan de Vincent van Goghlaan in Schagen. De oplevering staat gepland voor mei 2022. Piet de Geus van De Geus Bouw is vereerd met zijn taak: “Wie een school bouwt, bouwt voor de toekomst.”

“Samen bouwen we aan een prachtige, toekomstbestendige plek. Een duurzaam kindcentrum met een overdekt buitenlokaal en groen schoolplein waar opvang en onderwijs naadloos op elkaar aansluiten”, aldus de blije schooldirecteur Tjallina Liebregts: “Het idee om de eerste palen door de kinderen te bestempelen met een handafdruk was snel geboren. Zij zijn immers het fundament van het kindcentrum.” Tjallina sloeg gezamenlijk met Corinne Laninga van kinderopvangorganisatie Kappio, Jorg Berendsen en John Deckers van stichting Kopwerk, Sigge van der Veek, wethouder van de gemeente Schagen, Karin Meijer van ICSadviseurs en Piet de Geus van De Geus Bouw de eerste versierde palen de grond in. Ook namen twee kinderen per groep de grote houten hamer ter hand. Wethouder Van der Veek: “Ik wil jullie hartelijk feliciteren met jullie nieuwe school en bedanken voor jullie geduld. Binnenkort zien we hier het nieuwe gebouw verrijzen.” De bouw gaat in juli officieel van start. Piet de Geus spreekt de kinderen ook toe: “We vinden het een eer dat we deze school voor jullie mogen bouwen. Op verschillende momenten gaan we jullie op een veilige manier betrekken bij de bouw. Samen maken we er een mooie bouwtijd van."

Vonkje

"Je merkt dat dit moment een vonkje bij de kinderen aansteekt. Het begint nu echt te leven: straks verhuizen zij met hun klasgenootjes naar het gebouw dat zij alleen van plaatjes kennen", vertelt Liebregts. De peuters van Kappio hadden bouwhelmpjes geknutseld. Corinne Laninga: "Ik ben zó enthousiast over de komst van zo'n mooi kindcentrum. In het nieuwe gebouw kunnen we nog meer kinderen, ook baby's, opvangen." De Ark en Kappio werken aan een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Tjallina: “De peuters en de kleuters spelen en leren nu al met en van elkaar. De manier van werken stemmen we steeds meer op elkaar af. Dat zorgt voor een soepele overgang van opvang naar onderwijs. We behandelen dezelfde thema’s en delen kennis voor een optimale ontwikkeling van onze kinderen.”

IKC De Ark biedt opvang en onderwijs van 07.15 tot 18.15 uur vanuit een gemeenschappelijke pedagogische en didactische visie. Interesse? Dan kunt u zich nu al aanmelden en meegroeien naar het nieuwe gebouw via ark@kopwerk.nl.