NIEUWE NIEDORP - Familie en vrienden hebben vandaag afscheid genomen van Zilco Teeuw. De 18-jarige Nieuwe Niedorper overleed zondag na een noodlottig auto-ongeluk.

Al vroeg liepen de straten vol voor de afscheidsdienst die in het dorpshuis in Nieuwe Niedorp werd gehouden. Een stoet goede vrienden van Zilco kwam op brommers aangereden, andere kwamen in grote getale te voet en ook de familie verzamelde al vroeg om afscheid te nemen van 'hun' Zilco.

"Zilco was mijn vriendje voor tweeënhalf jaar en ik kan zeggen dat hij altijd een feestbeest was", vertelt zijn vriendin Anita geëmotioneerd. "Hij maakte altijd grapjes, was leuk en gezellig en deed alles voor iedereen."

Verdriet is groot
Het verdriet is groot en er heerst ook nog altijd ongeloof. Het ongeluk gebeurde afgelopen zondagnacht toen Zilco en zijn zus Tessa van de weg raakten met de auto.

Door gladheid belandde de auto ondersteboven in een sloot in Oostwoud terecht. Tessa kon uit de auto komen, maar Zilco was buiten bewustzijn en kon pas veel later door de hulpdiensten worden bevrijd. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Respect
"Ik wil iedereen heel erg bedanken dat ze zijn gekomen", vertelt Tessa tijdens de dienst. "Zoveel mensen, dat had ik nooit verwacht en hij ook niet. Hij dacht altijd dat hij het buitenbeentje was, maar hele motorgroepen hebben rondes gereden voor hem."

Ook zijn vriendengroep met wie hij veel tijd doorbracht op, bij en onder hun brommers was massaal aanwezig. "Deze gasten komen op brommers aan omdat ze nog geen auto hebben", gaat Zilco's zus verder. "Echt respect gewoon. Veertig kilometer op een brommer hierheen, voor mijn broertje. Dat voelt heel warm."

Met een rode fakkelzee werd een erehaag gevormd om de laatste eer aan Zilco te bewijzen.

Zie NH Nieuws voor een videoreportage.