SCHAGEN - Het was behoorlijk schrikken voor Irene Kramer uit Schagen. Gisteren ontdekte zei dat de duofiets van haar verstandelijk beperkte zus Mirjam was gestolen uit hun schuur. "Waarom doen ze dit nou?"

Irenes zus heeft de fiets vanwege haar beperking hard nodig. "Foetsie", zegt Mirjam in de loods waar de driewieler stond. Omdat het veel stress kan veroorzaken, heeft Irene Mirjam nog niets over de diefstal verteld.

Mirjam kan en mag niet alleen op pad met de fiets. "Maar omdat er twee mensen op kunnen, is ze toch nog een beetje mobiel", legt Irene aan NH Nieuws uit.

De dieven zijn de loods van Irene binnengedrongen en hebben de fiets zorgvuldig door schuifdeuren meegenomen. De sporen van de banden zijn nog zichtbaar. "Dan maak je je wel boos. Het is gewoon heel zuur. Je bent diep gezonken als je dit doet", zegt een zichtbaar boze Irene.

De politie deelde gisteren het nieuws over de diefstal op Facebook, waarna honderden mensen dat bericht deelden. Dat geeft Irene hoop. "Misschien dat we hem op deze manier nog terugkrijgen. Dat zou heel mooi zijn", besluit de Schagense.