SCHAGEN/TUITJENHORN - Donderdag 13 juli organiseerde Team Sportservice, op een dag met een stralende zon, alweer de 4e Fiets- en Ontdekdag. Dit keer met een nieuwe Doortraproute door de Gemeente Schagen.

De Fiets- en Ontdekdag startte bij IJclub SIS in Warmenhuizen. Met een kopje koffie of thee en uitzicht op de prachtige foto’s van de clubgeschiedenis aan de muur zaten de deelnemers ‘mooi an’ totdat iedereen was aangemeld.

Korte fietsles

Allereerst kregen de deelnemers onder leiding van fietsdocent Berend een korte fietsles met handige tips en oefeningen op de skeelerbaan van IJsclub SIS. Vervolgens stapte iedereen op de fiets voor de prachtige Doortraproute Tuitjenhorn, langs onder andere de dorpen Warmenhuizen, Schoorldam, Sint Maarten, Dirkshorn en Tuitjenhorn.

Ruïne van Nuwendoorn

Langs de Westfriese Omringdijk, nabij Krabbendam, was de eerste tussenstop bij het historisch rijksmonument ‘Huis van Nuwendoorn’. Huis van Nuwendoorn was ooit een levendige dwangburcht, nu is het een plek om te spelen, te rusten of te picknicken. Tijdens deze stop gingen de buurtsportcoaches het gesprek aan met de gezellige groep over veiligheid in het verkeer.

Fietsencheck
De volgende stop was in het centrum van Sint Maarten waar Bike Totaal Boersen voor ons klaarstond voor een fietsencheck. De fietsen van de deelnemers kregen een korte “APK-keuring” en daarnaast gaven de medewerkers tips over fietsspiegels en -helmen.

Smoothiebike bij het Meer van Dirkshorn

De laatste tussenstop was bij het Meer van Dirkshorn. Een superplek aan het water waar de deelnemers een gezonde smoothie op de bijzondere smoothiebike fietsten. Hierna vervolgden ze de route en reden het laatste stuk van de Doortraproute Tuitjenhorn.

Rond de klok van 16.00 uur kwam de groep aan bij de startlocatie in Warmenhuizen. Iedereen was enthousiast en bevestigde dat het een heerlijke fietsmiddag was, met een mooie groep. Met weer een Doortraproute rijker was dit opnieuw een geslaagde Doortrappen-activiteit.

Meefietsen tijdens de volgende Fiets- en Ontdekdag?


Donderdag 5 oktober en donderdag 12 oktober staan de volgende Fiets- en Ontdekdagen op de agenda. Houd de Team Sportservice website en socials in de gaten. Daar staat steeds het laatste nieuws.