SCHAGEN - Sarah uit België zoekt een gastgezin in Schagen. Eind augustus komt Sarah (18 jaar) uit België naar Schagen. Via het programma ‘High School Holland’ van uitwisselingsorganisatie Travel Active zal Sarah een schooljaar in Nederland verblijven en naar een middelbare school in Schagen gaan. De school is gevonden, nu zoekt de organisatie nog een gastgezin.


Sarah stelt zich voor
Sarah omschrijft zichzelf als hulpvaardig, sportief, zelfstandig en ambitieus. “Als iemand hulp nodig heeft ben ik altijd de eerste om diegene te helpen.” Sarah zorgt graag voor dieren en doet daarom aan ‘pet sitting’ bij haar in de buurt. Ze rijdt al negen jaar paard. Sarah beoefent diverse sporten, zoals zumba en ‘swiss jump’, en houdt van talen leren. “Ik krijg nu vier uur Frans, Nederlands, Engels en Spaans per taal per week. Ik ben echt dol op talen en later wil ik dan ook lerares Nederlands en Spaans worden.”

Bent u geschikt als gastgezin?
‘Leerzaam’, ‘verrijkend’ en ‘gezellig’ zijn de woorden waarmee gastgezinnen hun ervaring als gastgezin omschrijven. ‘’Onze student voelde vanaf dag een al als onze eigen zoon’’, vertelt een van onze gastouders. Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active.

Benieuwd geworden?
Wilt u Sarah of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: +31 (0) 85 222 4810 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org.