SCHAGEN/DEN HELDER - Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders van 18 jaar of ouder hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en daardoor ook met digitale vaardigheden. Het invullen van formulieren, lezen van recepten, toepassen van veiligheidsinstructies, aanvragen van zorgtoeslag, betalen van rekeningen, een treinkaartje kopen, je kinderen voorlezen: Het is allemaal heel lastig als je niet goed begrijpt wat er staat. Gelukkig zijn er goede mogelijkheden om je lees-, schrijf en digitale vaardigheden te verbeteren. In de Week van Lezen en Schrijven (8 t/m 14 september) laten verschillende organisaties die meewerken aan Taalhuis Schagen/Hollands Kroon in Schagen zien wat er allemaal mogelijk is.

Activiteiten
Op maandag, woensdag en donderdag worden er tijdens de week van Lezen en Schrijven verschillende activiteiten georganiseerd om deze hulp onder de aandacht te brengen. Zo is het onder andere mogelijk om een taalles bij te wonen bij Vonk (voorheen het ROC), komt in bibliotheek Schagen taalambassadeur van Stichting ABC Fred den Heijer op bezoek, geeft een medewerker van Humanitas informatie over de VoorleesExpress, wordt er voorgelezen en kunnen mensen ontdekken of zij zelf iets kunnen bijdragen door vrijwilliger te worden.

De deuren staan open voor volwassenen die iets wil leren of vrijwilliger willen worden en voor alle andere geïnteresseerden. Meer informatie en het hele programma is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl/lezenenschrijven.