CALLANTSOOG - Sinds 2020 is Callantsoog een mooie horecazaak rijker. Midden in coronatijden werd een prachtig duurzaam gebouw op Camping & Vakantiepark De Nollen aan de Westerweg neergezet. In dat gebouw werd ook een flinke horecazaak gerealiseerd met als doel niet alleen de parkgasten te verwelkomen maar jaarrond aan de inwoners en bezoekers van Callantsoog een fijne plek te bieden om te gaan eten of een feestje te vieren. Met corona was de start en eerste jaar anders dan gehoopt. In 2022 kon pas echt begonnen worden met het neerzetten van het concept.

Afgelopen maand zijn Fran Deleu en Benjamin Bonnier in Callantsoog en De Nollen neergestreken. Nieuwsgierig geworden na het lezen van een wervingsadvertentie, werd de reis vanuit Vlaanderen naar Callantsoog gemaakt. In de jaren voorafgaand was het paar zelfstandig ondernemer geweest in Spanje met een bed & breakfast en mini camping. Beiden zijn kok, maar inmiddels zijn de rollen zo verdeeld dat Fran de scepter in de keuken zwaait terwijl Benjamin de gastheer is. Fran moest lachen op de vraag van haar huidige collega’s waarom ze naar Callantsoog wilden komen. ``Dat is voor ons toch ook weer een buitenlands avontuur, en ik ben dol op de zee en verliefd geworden op het dorpje Callantsoog.’’ Benjamin is vooral ook gecharmeerd van de mix van gasten die hij kan verwachten.

De vaste gasten van het park, toeristische gasten maar ook hopelijk de bewoners van de Noordkop. Hij ziet graag ook een maatschappelijke functie voor het Paviljoen. De eerste twee boekingen hiervoor zijn ook al binnen, zo is Paviljoen8 een van de zalen waarin harmonie … in Maart een uitvoering zal houden. En uiteraard is het Paviljoen ook weer de start van Bloeiend Zijpe in het voorjaar.

Hopelijk volgen nog meer evenementen. Deze maanden zijn ook de eerste huwelijksfeesten en verjaardagpartijen in het Paviljoen geboekt. ``Gelukkig is het Paviljoen een zeer veelzijdige ruimte waarin we voor onze gasten veel wensen in vervulling kunnen laten gaan qua indeling en gebruik’’ aldus Fran. Benjamin benadrukt dat iedereen ook vooral naar Paviljoen8 moet komen om de echte Vlaamse keuken te proeven, of dat nu Stoofvlees is, een Belgisch bierplankje, een Tosti Madam of de echte Brusselse Wafels. ‘’Callantsoog heeft er een buitenlands restaurant bij’’ knipoogt hij. Paviljoen8 is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 11.00 uur en is gelegen aan de Westerweg 8 te Callantsoog bij Camping & Vakantiepark De Nollen.