OBDAM – Onlangs verscheen er een opmerkelijke en super spannende Young Adult roman van de hand van auteur Peter Boersen. Onder de titel ‘De slang van Egypte’ duikt Boersen in de wereld van het oude Egypte.

Hoofdpersoon in het verhaal is Bram Buiswater. Bram verdwijnt, voor de ogen van bezoekers en zaalwachters, op mysterieuze wijze uit een museum in Berlijn en belandt in het oude Egypte, door een mislukte spreuk van Samoet, een leerling-priester. Samen met Samoet ontdekt Bram een complot om de Farao Nebnefer, Koningin Safi en Kroonprins Nef van Egypte te vermoorden. Lukt het Bram en Samoet om deze moorddadige plannen te keren? En nog belangrijker, ziet Bram kans terug te keren naar zijn eigen tijd?

Het verhaal steekt ingenieus in elkaar en Boersen bewijst ook het fictiegenre uitstekend in de vingers te hebben. Zijn schrijfstijl is vlot en beeldend en hij ziet kans de spanning uitstekend en gedoseerd op te bouwen. Ondanks dat ‘De Slang van Egypte’ wordt gekenmerkt als Young Adult roman en de lezersgroep derhalve ‘vanaf groep 7/8’ aanduidt, zal menig volwassen lezer smullen van dit verhaal.

Schagenees Peter Boersen is altijd al gefascineerd geweest door het Oude Egypte. De periode van de Farao's en hun machtige bouwwerken zoals de piramides en de obelisken. Die prachtige en originele setting heeft hij gebruikt voor ‘De slang van Egypte’.

Boersen had al lange tijd de wens een jeugdboek te schrijven. Een jeugdboek dat ook mening volwassen lezer zou aanspreken. Nou, dát is gelukt! Een verrassende ‘overstap’ overigens, want Boersen begon zijn schrijverscarrière met de autobiografie ‘Raken we je kwijt’, waarin hij het wonderlijke en indrukwekkende verhaal vertelt over de lijdensweg, vechtlust en de onverklaarbare verdwijning van het virus bij een AIDS patiënt. Dit boek verscheen in 2002 en nu 10 jaar later ligt er een nieuwe pennenvrucht en wat voor een!

Benieuwd geworden naar ‘De slang van Egypte’? Het boek is inmiddels bij alle reguliere boekhandelaren verkrijgbaar of rechtstreeks te bestellen via Boekscout: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12892

Boekgegevens

De Slang van Egypte - Een spannende reis door het oude Egypte | Peter Boersen | Aantal pagina's: 252 | ISBN: 978-94-645-0442-2 / 9789464504422 | Prijs: € 21,99