DEN HELDER - Een vitale haven, goede strandopgangen, het bezoek van toeristen en goede bereikbaarheid. Zaken waar niet alleen gemeente Den Helder wat aan heeft. Zaken waar ook Schagen, Texel, Hollands Kroon én de provincie Noord-Holland wat aan hebben. Daarom pakken we onder de noemer De Kop Werkt! flink veel projecten op die de hele Kop beter, mooier en gelukkiger gaan maken.

Wethouder Edwin Krijns is voorzitter van De Kop Werkt!: “De Kop is een regio met een enorme potentie. We hebben moderne havens, prachtige Noordzeestranden, de lekkerste en duurzaamste tuinbouwproducten en het UNESCO-werelderfgoed de Waddenzee. De unieke kwaliteiten die de Kop aantrekkelijk maken om hier te wonen, te werken en te recreëren gaan wij met de uitvoering van concrete projecten versterken.”

De vier gemeenten hebben daarvoor 15 miljoen euro gereserveerd voor de komende vier jaar. De provincie Noord-Holland wil dat bedrag, op basis van concrete projecten, verdubbelen en heeft voor 2017 reeds 7,2 miljoen euro toegezegd. Op 11 april hebben de vier gemeenten en de provincie hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst De Kop Werkt!

Benieuwd waar De Kop aan Werkt? Kijk op www.dekopwerkt.nl.