SCHAGEN - Als u op de Witte Paal in Schagen rijdt dan zult u even gek opkijken als u langs nummer 304a rijdt. Daar staat namelijk een levensgrote eland. Het iconische dier uit Zweden werd in Nederland voor het laatst in het wild gespot in Nederland in 1025. Sindsdien zijn ze vanwege de jacht en de leefomstandigheden uit ons land weggetrokken. En ineens is ‘ie er weer, in Schagen.

Toegegeven, de versie op de Witte Paal is van hout. Dat zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het dier wat langer zal overleven dan zijn voorgangers van vlees en bloed. De houten eland is van het Schagense verfbedrijf Moose Färg, gerund door vader Jan en dochter Ryanne Smit. Het bedrijf bestaat al 20 jaar, maar zij verkopen hun matte houtverf en andere duurzame houtbeschermingsproducten uit Zweden sinds kort vanaf dit adres.

De eerste klanten van Moose Färg waren de echte Scandinavië-liefhebbers, die met de typische Zweeds rode kleur een herinnering aan hun favoriete vakantieland in de tuin wilden hebben. Tegenwoordig is de matte zwarte verf voor schuttingen, tuinhuizen en overkappingen het meest populaire product.

De verf wordt vooral via internet besteld, iets wat zeker sinds de Corona-uitbraak heel veel gedaan wordt. Het is echter ook mogelijk om uw verf op dit adres af te halen. Kunt u meteen een Instagrammable plaatje met de eland maken!

Voor meer informatie zie de website www.moosefarg.nl
Of neem contact op met Jan of Ryanne: 06 55 333165 of jan@moosefarg.nl