HEERHUGOWAARD - Zoals inmiddels wellicht bekend is Custom Golf een nieuwe Golfshop in Heerhugowaard, welke in maart van dit jaar is geopend. De moeilijkste tijd die je maar kunt bedenken. De "intelligente lockdown" was toen net begonnen. Wat doe je dan? Huur gaat door, personeel, maar niemand kon Custom Golf nog echt. Desalniettemin werkte en werkt Custom Golf vol enthousiasme door om zichzelf op de kaart te zetten. Tijd voor een interview.


Wie ben je en waarom ben je begonnen met je Custom Golf?
Alex Blankendaal, Ik ben een eigen bedrijf begonnen omdat ik iets anders wilde doen. Na jarenlang in dienst geweest te zijn wilde ik graag op eigen benen staan. Golf is de laatste jaren een passie van mij geworden en het leek mij leuk om daar iets mee te doen. En, zoals met alle ideeën, je kan soms nog zoveel bedenken maar soms moet je gewoon starten.

Wat maakt Custom Golf zo bijzonder?
Custom Golf is bijzonder omdat we, in tegenstelling tot vele andere sportshops, echt de tijd hebben voor de klant. Daarnaast hebben Gradus en ik samen heel veel expertise in huis om de klanten goed te kunnen adviseren. Wij zijn echte liefhebbers en daarom ook een speciaalzaak.

Verder onderscheiden onderscheiden we ons met het nieuwe fitting systeem BioMatch. Dit systeem is uniek in de wereld en wij zijn de enigen in Nederland die zijn opgeleid om dit systeem aan te bieden. In Amerika en Engeland werken ze hier al veel langer mee. Om het simpel uit te leggen; voor zowel amateur als professional haal je hiermee winst uit je spel. De fitting wordt precies aangepast op jouw biometrische gegevens. Hiervoor hebben wij zogezegd de apparatuur en scholing in huis.

Wie gebruiken er al Bio matching en wat is het resultaat?
Wij zijn net begonnen om het systeem actief aan te bieden. Door Corona is dit uiteraard niet eenvoudig gebleken. We hadden anders allang een event georganiseerd waar mensen hadden kunnen zien hoe het werkt. Want dat is toch belangrijk in deze liefhebbers sport.

Desondanks hebben we, toptalent Dean Janssens (10 jarig golftalent), en (ex)- golf professional Reinier Saxton (KLM Open, Brits Open), weten te overtuigen van dit systeem. De eerste resultaten zijn verbluffend. Kijk hiervoor eens op onze Socials zoals Instagram en Facebook. Hier posten we wekelijks leuke stories en andere content over onze specialismen en klanten.

Hoe was/is het om in Corona tijd een winkel te openen?
We zijn 1 maart 2020 begonnen en 2 weken later begon de "semi" lockdown. Die eerste periode is er eigenlijk niemand meer gekomen, ook omdat de golfbanen gesloten waren. Dan heeft er ook niemand golfspullen nodig. In de tussentijd hebben we hard gewerkt aan onze Sociale media en naamsbekendheid met de voorhanden zijnde middelen. Het begon begin juni eindelijk weer een beetje te lopen met klanten in de winkel. Maar, eerlijk is eerlijk, de 1e 4 maanden waren een nachtmerrie. Alle kosten liepen door maar er waren niet of nauwelijks inkomsten. Je kunt je voorstellen dat dit voor een beginnend bedrijf met een fysieke winkel, personeel en alle andere kosten niet makkelijk was.

Dit is eerlijk gezegd wel een grote reden voor dit interview. We zien dat mensen het ons gunnen en echt aangeven dat wij iets bijzonders hebben, maar ze wisten ons nog niet te vinden. Daarom vragen we een ieder die ons een warm hart toedraagt ons een beetje te helpen en zoveel mogelijk mensen te vertellen over ons mooie bedrijf! Want, we kunnen de support voorlopig nog hard gebruiken.

Wat merk je van de corona crisis?
Dat mensen zijn wat voorzichtiger met geld uitgeven of durven (nog) niet te komen. Maar, velen weten ons nog niet te vinden dus wij hopen nogmaals met dit artikel wat ogen te openen.

Wie is nou de typische Custom Golf klant?
Echte liefhebbers van het Golf spelletje. Maar dan zowel op amateur als professioneel niveau. Want wil je net beginnen, kunnen wij je ook zeer goed op weg helpen in de mooie wereld van Golf.

Waarom niet alleen online maar ook een fysieke winkel?
Mensen willen er een goed gevoel bij hebben van wat ze kopen. Degelijk advies. Kijk maar naar kleding, er zijn veel online winkels maar hoe veel wordt er wel niet terug gestuurd omdat het kledingstuk te groot of te klein is. Of het is niet wat ze er van verwacht hadden. Een golfer kijkt heel erg naar details, die wil dus graag echt zien en beleven wat hij/zij koopt.

Maar, uiteraard zijn er ook de basics welke wij ook prima online verkopen via onze webwinkel www.customgolfshop.nl

Daarnaast is het zo dat bij clubclubs kopen, het belangrijk is dat je met de juist samenstelling gaat spelen. Je kan wel iets kopen op internet maar dan het is nog maar de vraag of het wel golfclubs zijn die bij jou passen. Clubfittingen is daarom ook een heel belangrijk onderdeel van onze winkel. Wij bouwen/maken alles zelf. Gradus is onze specialist en de ultieme golf lover.

Wat zijn je toekomstplannen?
Er zijn nog vele toekomstplannen, maar als ik er eentje uit moet halen is dat het volgende. Custom Golf uitbreiden met een Golf Reisbureau. Daar zijn we achter de schermen al mee bezig. Maar, verder willen we ook iets met golfles en indoor proeflessen. Dus, er komt nog van alles aan.


Custom Golf
Handelsstraat 6A
1704 AB Heerhugowaard

Tel: 085-8770670
info@customgolf.nl
https://customgolf.nl/