SCHAGEN - Tegenwoordig regel je zaken met de overheid voornamelijk online. Denk aan het aanvragen van je zorgtoeslag, rijbewijs en vaccinaties. Veel mensen vinden dit lastig. Daarom start op 10 april in de bibliotheek in Schagen de cursus ‘Toegang tot de digitale overheid’. In deze cursus leren de deelnemers hoe ze hun overheidszaken online kunnen regelen.

Aan de slag met DigiD
Met de programma’s van Digisterker leren deelnemers omgaan met echte websites van de overheid, gezondheidszorg en andere instanties. Ze gaan aan de slag met hun eigen DigiD, leren inloggen in een ‘Mijn’-omgeving en leren hun gegevens te gebruiken op (overheids)websites. Van de deelnemers wordt wel verwacht dat ze al internetvaardig zijn.

Deelnemen
De cursus start op woensdag 10 april om 10:15 uur in Bibliotheek Schagen en bestaat uit vier bijeenkomsten op 10 april, 17 april, 24 april en 1 mei. De kosten bedragen € 15, dit is voor het bijbehorende werkboek. Inschrijven voor de cursus kan op de website van de bibliotheek, aan de balie in de bibliotheek of via telefoonnummer 0223 - 623859.