SCHAGEN - Het Mantelzorgcentrum organiseert in maart en april de cursus ‘Ondersteuning bij verlies’ voor mantelzorgers uit gemeente Schagen. Doel is het accepteren van de nieuwe situatie en vertrouwen voor de toekomst te vinden. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten in Pand Raak (Laan 21) en start steeds om 14.00 uur. Mantelzorgers uit Schagen melden zich gratis aan via info@mantelzorgcentrum.nl of 085 – 018 38 90.

Het verlies van een naaste slaat een groot gat in het leven van een mantelzorger. Vooral wanneer zij veel voor hun naaste hebben gezorgd. Zij zijn een naaste verloren, maar ook de invulling van de dag of week. Tijdens zes bijeenkomsten ontmoeten oud-mantelzorgers elkaar en leren zij, met hulp van rouwbegeleiders Jannie Meijer en Annebee Gelderman, de nieuwe werkelijkheid te accepteren.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze of andere activiteiten kunnen mantelzorgers bellen met het Mantelzorgcentrum, 085 – 018 38 90 of een mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer informatie en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers. De activiteiten voor mantelzorgers zijn gratis dankzij subsidie van gemeente Schagen.

Mantelzorgcentrum

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.