SCHAGEN - Afscheid van de zomer, want de herfst is uitgebarsten. Geen beter moment om daarbij stil te staan dan vooraf aan de overgang naar wintertijd! Deze avond biedt ons theater drie aparte voorstellingen onder de noemer ’Goodnight Scagon’.


Het muzikale optreden in het eerste blok komt op naam van singer-songwriter Roos Galjaard en cellist/zanger Sebastiaan Wiering. Als duo treden zij op in binnen- én buitenland. Live optredens vormen een bijzondere ervaring door het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties. Met warme gitaarklanken, de zuivere stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello van Sebastiaan. De kleinkunst presentatie hierbij is in goede handen bij Luuk Ransijn en Twan Vet. Beide jonge artiesten traden hier al eerder op. Ransijn (2000) geldt als een groot kleinkunsttalent. Met een zelfgeschreven repertoire. Zijn uitgangspunt hierbij: ’Laat het persoonlijk zijn’. Twan Vet (1998) is dichter, tekstschrijver en muzikant. Met Luuk Ransijn vormde hij het Duo Ransijn Vet dat met het liedjesprogramma ’En nu wij!` door het land trok.


In het tweede programmablok treedt Duo Ransijn-Vet nogmaals aan en wordt daarna opgevolgd door Vaart. De Band bestaat uit 5 muziekvrienden die na 20 jaar kermissen, en festivals besloot dat het genoeg was. Zelf liedjes maken, daar draait het sindsdien om. Liedjes die ergens over gaan, liedjes die ertoe doen. Daarbij gebruikt Vaart haar gitaren waar die voor bedoeld zijn, soms ingetogen, kippenvelgevoelig, soms meedogenloos en bombastisch.


De band bestaat uit: Kees Bakkum, Ruud Brouwer, Jacob Langelaan, Marco Mosk en Ruud Roemer.
De avond/nacht wordt afgesloten met in het derde blok de vertoning van de veelvuldig onderscheiden film ’The Elephant Man’. Deze film is gebaseerd op het leven van Joseph Merrick. Onder regie van David Lynch zijn de hoofdrollen vertolkt door John Hurt, Anthony Hopkins, Anne Bancroft en John Gielgud.


Het verhaal: In de vergaderzaal van het Pathologisch Instituut van Londen stelt chirurg Frederick Treves een gruwelijk uitziend wezen voor aan een groep dokters. Deze man, John Merrick, is zo misvormd dat hij gedoemd is te leven als kermisattractie. Bij kermisbezoekers in het Victoriaanse Engeland staat hij bekend als de 'Olifantman'. Met hulp van Mothershead, de hoofdverpleegster, verzorgt Treves de olifantman en bezorgt hem een onderkomen in het hospitaal. Merrick lijkt zeer dom en niet in staat tot nadenken en spreken. Met veel geduld slaagt Treves erin hem enkele zinnetjes te doen herhalen.

Meer informatie: www.scagondeluxe.nl

Datum: zaterdag 24 oktober 2020

Aanvang:

  • Blok 1: 19.30 uur
  • Blok 2: 21.30 uur
  • Blok 3: 23.30 uur

Entree:

  • Blok 1 € 11,50
  • Blok 2 € 11,50
  • Blok 3 € 9,00