TUITJENHORN - Op zaterdag 13 april om 9.30 uur geeft Erica Kraan in haar atelier een 4 uur durende workshop portret boetseren. Je leert stap voor stap hoe je van klei een gezicht opbouwt. De kosten bedragen € 50,-, graag van te voren opgeven via info@ericakraan-art.com. Om 13 uur is er een dansdemonstratie van dansschool Chantal uit Schagen en de gehele middag kun je zien hoe Aart Prins hout bewerkt tot een kunststuk.Conny Lahnstein geeft van 13.30 tot 16.00 uur een bijzondere workshop papierknippen (paperArt) Artistieke knipkunst Sieraden.

Knipkunst is al heel oud en door de Chinezen uitgevonden, ja wat niet! Via verre reizen is de techniek pas veel later naar Europa gekomen. Je kent vast de uitgeknipte zwarte silhouetten en de fijne folkloristische harten en bomen wel. Conny Lahnstein is beeldend kunstenaar en werkt het liefst met papier. Papier heeft namelijk onvoorstelbare mogelijkheden.

Ze maakt prachtige kunstwerken, knipt silhouetten en geeft al meer dan 40 jaar les. Ze past de papierkunst op allerlei manieren toe. Ze vertelt over de geschiedenis van papierknipkunst en demonstreert je graag hoe de techniek gaat. Je gaat aan de slag met het maken van kleurige knipsels geïnspireerd door Poolse en Zwitserse papierknipkunst. Je gaat zelf papieren sieraden maken en de laatste 10 minuten mag je als je dat wilt in de modeshow meelopen en je prachtige knipwerk tonen aan de rest van de deelnemers. Natuurlijk legt Conny je goed uit hoe je het beste resultaat verkrijgt en ook geeft ze je tips en weetjes. Kan je niet wachten om te beginnen? Geef je dan snel op, want vol = vol. Kosten € 25,- (contant) inclusief materialen en leenschaar.

Zondag 14 april treden maar liefst 3 dansteams op van 4Anybody uit Warmerhuizen en ook vandaag werkt Aart Prins verder aan zijn houten beeld.

Noordkopkunst vindt plaats t/m 26 mei en is alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend van 12 tot 17 uur in de OndernemersCentrale, Oostwal 2, 1747EZ Tuitjenhorn. www.Noordkopkunst.nl