SCHAGEN - De gevolgen van het coronavirus zijn duidelijk te merken in Nederland. Dat komt door de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat er minder mensen besmet raken met het coronavirus. Je merkt in je dagelijks leven duidelijk dat er maatregelen zijn. Toch zijn de echte gevolgen van het virus voor de meeste mensen niet te merken. Je weet pas echt hoeveel schade het virus veroorzaakt als je in een ziekenhuis werkt. Daar zie je dagelijks nieuwe coronapatiënten binnengebracht worden in het ziekenhuis.


Ziekenhuis
Het is op dit moment erg heftig om in een ziekenhuis te werken. De ziekenhuizen hebben het ontzettend druk waardoor mensen van andere afdelingen moeten bijspringen op de afdeling waar alle coronapatiënten worden verzorgd. Dat heeft als gevolg dat veel andere zorg moet worden uitgesteld. De mensen die met het coronavirus in het ziekenhuis belanden, liggen hier vrij lang in. Het grootste deel van deze mensen overleeft het virus wel, maar heeft vervolgens nog maanden last van de gevolgen van de ziekte. Als zij niet naar het ziekenhuis waren gebracht, zouden zij het waarschijnlijk niet hebben gehaald. Daarom is het van groot belang om te voorkomen dat de ziekenhuizen te vol raken. Wanneer dit gebeurt, kan niet iedereen die zorg nodig heeft worden geholpen.

Maatregelen
Om te voorkomen dat de ziekenhuizen te vol raken, moet iedereen zich zo goed mogelijk aan de maatregelen houden. Wanneer het aantal mensen die in het ziekenhuis liggen blijft stijgen, moeten er nieuwe maatregelen worden genomen om het virus te stoppen. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, komen er minder nieuwe besmettingen bij. Daarom zullen er minder mensen in het ziekenhuis belanden door het coronavirus. Het is dus slim om je aan de regels te houden zodat deze eerder kunnen worden versoepeld. Je moet je laten testen als je klachten hebt. Zo voorkom je dat je anderen besmet. Als je in Schagen woont, heb je de keuze uit verschillende teststraten in de buurt. Zelfs wanneer je uitsluitend een teststraat zoekt waar je een sneltest kunt doen, heb je in Schagen meerdere opties. coronatest in Schagen: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.