EENIGENBURG - Zanger en pianist Roon Staal heeft met zijn team enkele 'corona-proof- concerten gepland in zijn zomer tour. Op woensdag 10 juni komt de 40-jarige musicus langs in de Hervormde Kerk te Eenigenburg om 19.00 uur en 21.00 uur. Vanaf juni zijn concerten met maximaal 30 personen en 1,5 meter tussen de zitplaatsen weer toegestaan door de overheid.

Coronaproof
Het concert zal voor veel mensen één van de eerste uitjes zijn sinds de maatregelen vanaf medio maart. Met op authentieke wijze gezongen covers maar ook typerende eigen werken wordt dit keer niet in twee helften gespeeld maar in één concert van zestig minuten, dus een concert zonder pauze. Er worden twee concerten na elkaar gehouden en u hebt dus een keuze in welk concert u wilt bezoeken. Bezoekers zullen bij het arriveren en verlaten van de locatie, en tijdens het concert, worden gehouden aan de 1,5 meter afstand (voor personen uit één huishouden geldt dit niet). Verder wordt er door de organisatie contact gehouden met de bezoekers voor het concert zodat er geen personen met griepklachten aanwezig zullen zijn en zijn contante betalingen niet mogelijk.

"Amazing tenor vocal performance"
Wel is er muziek, en wel de voor sommigen al bekende noten van de man met een gave stem en behendig pianospel. Eens heeft de legendarische zanger Art Garfunkel (Simon&Garfunkel) over Roon Staal het volgende gezegd: “To whom it may concern: Here I take great pleasure in introducing the extraordinary talent of Roon Staal, one of the truly great singers in the western world! We have been friends for years, singing together and recording just for the beauty of it. Let the amazing tenor vocal performance of Mr Staal now carry you away! Very truly yours”

En ja, er staan covers van dit bekende duo op het programma zoals Sound of Silence en Bridge Over Troubled Water. Maar wat dacht u van First of May van de Bee Gees of het Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber. Werken van zijn oom Ede, zoals Help Me Through The Night, passeren ook de revue en tenslotte zijn er Roon's eigen composities zoals Als Je Mij Zoekt, Promise en Rust In Bewustzijn.

Nu dus weer live te beluisteren met veel zorg en aandacht voor de nodige maatregelen.

Alle informatie m.b.t.de zomer tour en het concert te Eenigenburg kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-30025992.

U bent van harte welkom!