SCHAGEN - Op zaterdag 16 april gaat in de bibliotheek van Schagen de CoderDojo weer van start. Tijdens Coderdojo leren kinderen van 7 tot 17 jaar om te programmeren met verschillende tools. Zo leren ze websites bouwen, apps ontwikkelen in Android, programma’s maken, games maken en nog veel meer. CoderDojo is niet alleen leerzaam, maar ook leuk.

Voor iedereen
CoderDojo legt veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo is er voor iedereen. Ook als iemand nog nooit heeft geprogrammeerd of juist al heel veel ervaring heeft. Tijdens CoderDojo leren kinderen van en met elkaar.

Hoe werkt het?
De CoderDojo vindt plaats op zaterdag 16 april van 10.30 tot 12.30 in de bibliotheek van Schagen. Deelname aan de CoderDojo is helemaal gratis, maar er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is verplicht. Deelnemers mogen hun eigen laptop of tablet meenemen, maar dit is niet nodig. Er zijn laptops aanwezig waar de programma’s al op zijn geïnstalleerd. Zo kan iedereen direct aan de slag.

Aanmelden voor de CoderDojo kan op www.coderdojo-kopgroep.nl