SCHAGEN - De buurtbus in Zijpe-Harenkarspel rijdt voorlopig niet. "We hebben helaas een zware beslissing moeten nemen", schrijft voorzitter Esther de Groot van de buurtbusvereniging. "Er wordt tussen 16 en 31 maart geen enkele dienst gereden."


Het gaat om lijn 406 en 411. De reden voor het staken van het busvervoer is het coronavirus. "Een groot deel van onze vrijwillige chauffeurs valt in de groep van kwetsbare personen", verklaart De Groot. Omdat het RIVM die groep heeft geadviseerd zich niet meer in het openbaar vervoer te mengen, heeft de buurtbusvereniging dit besluit genomen.

"Ondanks eventuele maatregelen die we kunnen nemen ontkomen we er niet aan dat er contact zal zijn in de buurtbussen", schrijft De Groot. "Met de chauffeurs, maar ook onderling met de medereizigers."

De Groot benadrukt in het bericht dat de vereniging zich bewust is van mogelijke gevolgen voor passagiers, maar dat er geen andere opties waren. "Ik vertrouw dan ook op uw begrip voor deze situatie", schrijft De Groot.