'T VELD - Metselaars van De Bruyne Bouw zijn druk bezig met het metselen van de binnenmuur in de in aanbouw zijnde tweede Sporthal op Sportpark De Kogge. Metselaar Theo Wijnker met z’n maat zijn aan het laatste vak bezig, Een keurig stukje vakwerk van de metselaars van De BruyneBouw.

Net als in de eerste hal wordt de binnenmuur opgetrokken van licht grijze beton blokjes, ook worden de laatste betonvloeren gestort in het voorste gedeelte zodat met de afwerking en indeling verder kan worden gegaan.

Volgende week zaterdag (7 juli) wordt de muur van de huidige gesloopt door een groep vrijwilligers o.l.v. René Zomerdijk die nog enkele goeie krachten kan gebruiken. Ook aan de andere kant van de hal kan dan een tribune worden gerealiseerd. Ook worden de asbestgolfplaten van de huidige Sporthal 't Zijveld meteen verwijderd en vervangen door nieuwe dak beplating.

Voor de start van de zaalcompetitie zal de hal met een feestelijk tintje worden geopend. Ook worden de asbesthoudende golfplaten van de Sporthal 't Zijveld meteen verwijderd en vervangen door nieuwe dak beplating.

Voor de realisatie van deze uitbreiding heeft de Provincie Noord-Holland een financiële bijdrage van 500.000 euro beschikbaar gesteld.