DEN HELDER - Op zaterdag 19 juni wordt de eerste landelijke BoekStartdag georganiseerd. Dit is een mooie gelegenheid om gezinnen met baby’s en peuters kennis te laten maken met BoekStart en de bibliotheek. KopGroep Bibliotheken heeft deze dag een online activiteitenaanbod, (groot)ouders en kinderen kunnen vanaf thuis meedoen.


Belang van voorlezen
Om 13.30 uur begint een Webinar over het belang van voorlezen. Veel ouders denken niet aan voorlezen als ze een baby hebben, maar samen plaatjes kijken en spelen met een boekje is ontzettend leuk, gezellig en leerzaam. Maar hoe doe je dat dan, voorlezen aan baby’s, dreumesen, peuters en kleuters? En vooral; welke boekjes zijn geschikt? Voorleesexpert Jolande Feliks laat in een Zoombijeenkomst de leukste boekjes van dit moment zien en geeft concrete tips. Deelname is gratis, wel vooraf even opgeven in verband met de toegangslink.

Voorlezen en meezingen
Ook voor de kleintjes zelf is er van alles te doen via de Facebookpagina van de bibliotheek. Om 9.30 uur wordt het boekje ‘De knuffelboerderij’ voorgelezen. Een uurtje later, dus om 10.30 uur zingt Evelien bekende kleuterliedjes.

Kinderen die op 19 juni lid worden van de bibliotheek krijgen een cadeautje. Lid worden kan in alle vestigingen of via de website. De allerjongsten ontvangen het BoekStartkoffertje. Kinderen van 3 tot 6 jaar krijgen een grappig vingerpoppetje.

Meer informatie en aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl