ANNA PAULOWNA - Vorig jaar zijn in de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna, De Marinx in ’t Veld en De Springschans in Petten Bibliotheken op School geopend.

Kinderen en leerkrachten maken sindsdien veel gebruik van deze bibliotheken. Dat is goed nieuws, want voorlezen en zelf lezen is belangrijk voor kinderen. Zo leren ze veel woorden kennen en vinden ze lezen sneller leuk. Daar hebben ze hun hele schooltijd profijt van. Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het aantoonbaar beter op school. Lezen en voorlezen vergroot de woordenschat, ontwikkelt de fantasie en versterkt het begrijpend lezen. Voor ouders is er geen financiële drempel, want kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden.


Volwassenen zijn ook welkom
Wat minder bekend blijkt, is dat ook volwassenen na schooltijd welkom zijn in de Bibliotheek op School. Zij kunnen met hun kinderen boeken uitzoeken of gereserveerde materialen voor zichzelf ophalen en materialen inleveren. Via de website www.kopgroepbibliotheken.nl zijn alle boeken uit de collectie te reserveren. Die kunnen dan een paar dagen later op school worden opgehaald.
De bibliotheek in de Spoorbuurtschool is van dinsdag tot en met donderdag open van 13.00 tot 15.00 uur; in De Marinx zijn de openingstijden maandag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en in De Springschans maandag en vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur. Leerlingen, ouders en vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het uitlenen van de boeken. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding vanuit KopGroep Bibliotheken.
De Bibliotheek in de Spoorbuurtschool is te vinden aan de Nieuweweg 19 in Anna Paulowna, De Marinx ligt aan de Zwarteweg 13 b in ’t Veld en De Springschans Schoolstraat 2 in Petten.