SCHAGEN - Dit jaar bestaat Kunst en Cultuurhuis Markt 18 tien jaar. Daarom wordt er in april bij Markt 18 tien dagen lang feest gevierd. Ter ere van het jubileum daagt de bibliotheek alle 10-jarigen in de gehele gemeente Schagen uit om een mooi gedicht te schrijven met het thema ‘Feest’.

Het gedicht mag rijmen, maar dat hoeft zeker niet. Alles mag, zolang het gedicht maar over feest gaat en door de 10-jarige is verzonnen en geschreven. Belangrijk is dat de winnaar het gedicht zelf kan komen voordragen op zaterdagmiddag 15 april. Op die dag zal in de bibliotheek, onder begeleiding van wethouder Puck de Nijs, de grote winnaar bekend worden gemaakt.

Voor de winnaars van de gedichtenwedstrijd zijn er mooie prijzen te winnen. Sowieso ontvangen zij kaartjes voor een goochelaar show in het Scagon De Luxe theater. De hoofdwinnaar ontvangt 10 keer een tientje (€100). Tijdens de feestelijke afsluiting, op zondag 23 april in Cultuurhuis Markt 18, mag de grote winnaar zijn of haar gedicht komen voordragen voor een groot publiek in de theaterzaal Scagon De Luxe.

Het gedicht kan tot en met 31 maart worden ingeleverd bij de bibliotheek of via e-mail op schagen@kopgroepbibliotheken.nl. Meer informatie, waaronder tips voor het schrijven van een goed gedicht, is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl

Op 14 april zal de feesttiendaagse spectaculair geopend worden en zullen bezoekers 10 dagen lang getrakteerd worden op een fantastisch programma bij alle deelnemers van Markt 18. Dit programma zal binnenkort bekend worden gemaakt.