DEN HELDER - De bibliotheek van Callantsoog verhuist naar de Frankendaelschool en is daarom vanaf 17 december gesloten. De bibliotheek opent op maandag 8 januari haar deuren voor het publiek op de nieuwe locatie aan de Van Brederodestraat 2 A. De openingstijden zijn dan van maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur.


Jeugdcollectie
De bibliotheek is nu nog gevestigd aan het Dorpsplein en heeft momenteel alleen een collectie voor volwassenen. KopGroep Bibliotheken stopt per 1 januari met de jeugdbus en op de huidige locatie is geen ruimte voor een jeugdafdeling. Voor kinderen is het belangrijk om veel 'leeskilometers' te maken en daar zijn boeken voor nodig. Ook de allerjongste kinderen kunnen straks op de nieuwe locatie boeken lenen met hun (groot)ouders.

Bemande vestiging
Uiteraard zijn ook volwassen leden van harte welkom in de Frankendaelschool. De bibliotheek wordt vanaf 8 januari weer een 'bemande vestiging'. Dan zijn er tijdens alle openingstijden vrijwilligers aanwezig die de bezoekers kunnen assisteren.