SINT MAARTENSVLOTBRUG - Landschap Noord-Holland organiseert op zondag 24 april een open dag in sprookjesachtig Wildrijk. Het voorjaar maakt dit Buitenplaatsbos heel mooi, met het blauwe tapijt van wilde hyacinten en de zang van broedvogels.

Wandel mee met de speciale rondleidingen op het hele uur van 11.00 tot 15.00 uur.

Volop voorjaar!

Een wandeling door dit prachtige bos van 17 ha is altijd een feest, maar in het voorjaar is het helemaal bijzonder. Dat komt door de vele stinsenplanten die er dan massaal bloeien. Vooral de wilde hyacint komt hier in ongelofelijke aantallen voor. Ook de bijzondere dichtersnarcis bloeit in deze periode. De boerenkrokus, bosanemoon en voorjaarszonnebloem groeien er, en daartussen de jonge varens met hun frisse groene kleur. Het bos is vol met zingende en broedende vogels. Je komt ogen en oren te kort!

Stukje geschiedenis

Wildrijk is ooit aangelegd als buitenplaats. Later, tijdens het graven van het Noordhollandsch Kanaal, werd veel bos gekapt door kamperende arbeiders. Enkele stukjes bos bleven gespaard. Zo ook het Wildrijk. De stinsenplanten werden ooit op de buitenplaats geplant door welgestelde Amsterdamse kooplieden en hebben zich sindsdien flink uitgebreid.
Van 10:00 tot 16:00 uur staan boswachters en vrijwilligers voor je klaar en zij vertellen je graag over de natuurgebieden en activiteiten in de Noordkop.

Er zijn vijf rondleidingen met ervaren gidsen. Deze starten op het hele uur van 11:00 tot 15:00 uur. Voor beschermers/donateurs van Landschap Noord-Holland is de toegang gratis op vertoon van de natuurpas.
Alle overige volwassenen betalen 1 euro entree. Koffie, thee en limonade staan klaar.

Wanneer: zondag 24 april 2022 van 11.00 tot 16.00 uur

Waar: Ingang Wildrijk: tegenover parkeerterrein aan de Zeeweg - Sint Maartensvlotbrug

Nadere informatie op: www.gaatumee.nl